Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli flinkere til å spare?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har aldri vært noe flink til å spare egentlig. Nå i sommer har jeg jobbet og jeg har aldri tjent så mye penger før så det skulle jo ikke være noe problem for meg å spare, men det får jeg bare ikke til... Jeg har en impulskontroll som jeg ikke klarer å styre. Pengene går på alt mulig og forsvinner før jeg vet hva de har gått til. Tenker å flytte ut så fort jeg kan, men da må jeg nesten klare å holde styr på pengene mine. Vil virkelig klare å bo for meg selv uten at pengene går til alt mulig annet. Jeg trenger å være selvstendig og klare meg selv, men slik jeg bruker penger nå kan jeg ikke ta på meg et så stort ansvar som å flytte for seg selv. Har dere noen sparetips? Trenger virkelig hjelp! Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så fint at du vil bli flinkere til å spare. Det er absolutt ikke uvanlig å ha litt vanskeligheter med å spare de pengene man tjener. Først og fremst burde du opprette en sparekonto, som du ikke har bankkort til. Dermed kan du overføre penger dit, med en gang du får lønn. Da er ikke pengene dine tilgjengelige for deg, og du vil dermed ikke få brukt dem. 

Det kan også være greit å sette deg noen mål, og en belønning når du når de ulike målene. Det kan f.eks være å spare 2000 kr på en måned. Så kan du belønne deg selv med noe du ønsker når du har nådd dette målet. Det viktigste er nok bare å være litt konsekvensbevisst. Tenk på hva som skjer om du bruker penger, versus hva som skjer om du ikke bruker penger.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sparetips til deg med slunken lommebok

Sparegris (colourbox.com)

Dårlig råd? Eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Det finnes mange billige og gratis alternativer du kanskje ikke visste om.

Les mer

Kjøpe bolig? Så lenge må du spare

Bygård i Oslo (foto: ung.no)

Du tenker kanskje ikke spesielt mye på at du en gang skal kjøpe din egen bolig? Likevel kan det faktisk være veldig lurt å starte sparingen allerede nå. Sjekk hvor lenge du må spare for din boligdrøm!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd