Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye penger trenger jeg til moped og trening?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. Jeg får månedslønn av mamma å det er på 800kr. Jeg har tenkt til å ta moped lappen. men jeg lurer på hvor mye penger jeg bruker i mnd på å fylle den opp, til skolen tar det ca 15 min med bil. siden jeg vil trene og det koster 449kr i mnd siden jeg er en student. så vet jeg ikke om jeg får rå til å melde meg inn på det treningssenteret. men jeg har også egt tenkt på at jeg kanskje kan spørre tanten min om jeg kan jobbe litt i butikken hennes i helgene. men da må jeg tenke på at jeg ikke kan henge med vennene mine. noen tips og vet du hvor mye penger det går i mnd for meg med moped og trening?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvor mye bensinpenger du trenger til mopeden avhenger av hvor mye du kjører. Du kan sjekke med de som selger mopeder hvor mye bensin den mopeden du har tenkt å kjøpe bruker per mil (10 km). Så kan du regne ut hvor mange mil du vil kjøre i måneden og gange det opp med prisen på bensin og hvor mye bensin mopeden bruker per mil.

Hvis bensinen koster kr 14 per liter, mopeden din for eksempel bruker 2 dl per mil og du kjører 10 mil i uka blir regnestykket som følger:

14kr x 0,2 liter x 10 mil = 28 kr uka. I tillegg til bensin kommer utgifter til olje og reparasjoner.

Jeg vil tro at du etter hvert har behov for å tjene mer penger enn de 800kr du får i månedslønn hjemme. Flott hvis du har mulighet for å jobbe noen timer i butikk i helgene. Fortsatt er det jo mange timer igjen i løpet av en hel uke til å henge med venner.

Lykke til!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd