Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg med spillegjeld?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 21 år som har slitt med spilleproblemer i mange år. Jeg har totalt 90.000,- i kredittkortgjeld, men har ingen jobb. Hvordan skal jeg håndtere dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det viktigste du gjør er å få kontroll over spilleproblemene dine. Du kan lese råd til de som spiller for mye i vedlagte artikkel.

Gjeld du har pådratt deg blir du ikke kvitt uten å betale den tilbake. For å kunne betale tilbake gjelden må du ha en inntekt. Det er dermed viktig at du får deg en jobb - enten ved siden av skole studier eller en fulltids jobb, dersom du ikke studerer. Foreløpig er ikke spillegjelden din altfor stor. Du vil nok klare å nedbetale den når du får en inntekt.

I mellomtiden kan du kontakte de du skylder penger og forklare situasjonen og beskrive det du gjør for å få deg en jobb, og hvilke muligheter det vil gi for å nedbetale gjelden i månedlige beløp.

Dersom gjelden består av mange små lån kan det være lurt å kontakte en økonomisk rådgiver for å få hjelp til å forhandle med långiverne dine. For å kunne forhandle må du imidlertid ha en inntekt. Det å få en jobb og en inntekt er nøkkelen til å kunne tilbakebetale gjelden. Med en litt langsiktig avtale om nedbetaling tror jeg at du vil klare å tilbakebetale gjelden når du får deg en inntekt.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du eller skal du skaffe deg kredittkort? Les dette!

Jente handler på nettet (colourbox.com)

Når du betaler noe med kredittkort, betyr det at du utsetter betalingen. Du må være over 18 år for å bruke kredittkort. Enten du allerede har et kredittkort eller vurderer å skaffe deg ett, er det lurt å sette seg inn i hva et slikt kort innebærer.

Les mer

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer

Unngå høye regninger for spill på mobil og nettbrett

Jente ser sjokkert på mobilen sin (colourbox.com)

Har du eller foreldrene dine fått regninger på flere tusen kroner etter at du har lastet ned spill som dere trodde var gratis? Les våre råd for å unngå problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd