Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger konkret veiledning i forhold til hvordan jeg skal gå frem for å få dekket utgifter til reguleringstannlegen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trenger konkret veiledning i forhold til hvordan jeg skal gå frem for å få dekket utgifter til reguleringstannlegen for meg . Jeg er 16 år min mor er enslig forsørger har derfor en veldig begrenset økonomi. Ut i fra det tannlegen opplyser så har jeg en overbitt som er 6 millimeter. jeg vil derfor i følge tannlegen få dekket 40% av tannlegebehandlingen. Det vil si kr 11000 av 33000 hvor jeg må betale kr 22000 Det jeg lurer på om jeg vil også få dekket 40% av tannbehandling, det vil si jeg fikk en faktura på 806 kroner for tannbehandling . Vil jeg kunne få refusjon på tannbehandlings fakturaer også ? jeg er 16 år gammel, hvilken refusjonsmuligheter har jeg hos reguleringstannlegen fordi vanlig tannlege er gratis, hvorfor er ikke tannbehandling hos reguleringstannlegen gratis eller subsidiert? Håper dere kan gi meg en konkret svar fordi jeg synes det er så vanskelig . Jeg vil også legge til at mamma skal betale det meste ,men hun har så dårlig økonomi.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tannregulering dekkes ikke slik som vanlig tannbehandling. Behovet for tannregulering avgjør hvor mye du får dekket av folketrygden/Helfo. Jo mer du trenger tannreguleringen, jo mer får du dekket. Du får dekket 40 %. Av regningene du får hos reguleringstannlegen er allerede rabatten trukket av. Du får ikke refusjon av de 22 000 kronene. Jeg vil tro at fakturen på 806 kroner er regningen for undersøkelsen hos reguleringstannlegen. Den må du også betale.

Det finnes muligheter dersom det er økonomien som er avgjørende for regulering. Reguleringstannlegen kan hjelpe deg med søknadspapirer for dekning av utgifter til tannregulering dersom mor og/eller far har liten inntekt. Dette kommer an på inntekt til mor og/eller far, og om de mottar stønad fra NAV.

Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tannlege - pris og timebestilling

Tannlege (foto: ung.no)

Tannlegetimer er gratis til du fyller 19 år. Deretter betaler du 25 prosent av prisen frem til du blir 21.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd