Hopp til hovedinnholdet

Min far har mye gjeld, og jeg må hjelpe han. Hva kan vi gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei. faren min har elendig økonomi pga mye gjeld som ikke han blir ferdig med på lang tid. han har kansje igjen 3000 av 15000. er uføretrygdet. men så nekter han og dra på nav for og få hjelp fordi det anser han som et veldig nederlag på en måte. og det ender alltid opp med at jeg på legge ut for han. jeg har ikke så god rå d selv men vil hjelpe for klarer ikke se han slite sånn. det er forresten bare jeg som gidder og hjelpe. men sån kan det ikke være for altid. så jeg lurer å hva jeg skal gjøre når han ikke vil dra på nav? finst det noen i kommunen ellr lignende som kan hjelpe??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Forstår at dette oppleves som vanskelig for deg. Du ønsker å hjelpe han, samtidig så er ikke dette din gjeld å betale.

Din far kan gjerne ta kontakt med NAV Gjeldsrådgivning, som er en økonomirådgivningstjeneste. Han kan ringe dem eller chatte med dem, klikk på lenken over for mer informasjon.

Du kan også lese mer om dette tema her. I de fleste kommuner så er det NAV som hjelper med gjeldsrådgivning, men i noen kommuner så er det kommunens ansvar.

Det blir til syvende og sist din avgjørelse å ta, om du vil fortsette å hjelpe han eller ikke. Dersom din far ikke har råd til nødvendige ting som mat, klær, husleie og lignende, så kan han ha rett til økonomisk sosialhjelp i en periode.

Ønsker deg en fin dag videre.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd