Hopp til hovedinnholdet

Mamma har lånt penger av meg. Hva gjør jeg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma har skylt meg 4 tusen kroner i 7 månder og jeg har trenkt de veldig. I tilegg verken spurte hun eller ga beskjed om før hun brukte de. Jeg trenger disse pengene veldig og har sakt at om hun ikke gir meg de svart vil jeg kreve "Renter" Men hun driter i det og sier at jeg skal få dem snart.. Hun sa også at jeg skulle få dem snart i Januar så jeg vet det bare er bullskit! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldre bestemmer over barns penger til barna er 18 år. Dersom du har tjent pengene på jobb ved siden av skolen har du rett til å være med å bestemme hva pengene skal brukes til.

Dersom du har mye penger - 200-300.000,-, kan Overformynderiet komme inn og ta vare på pengene dine til du er 18 år. Du kan ikke bruke alle pengene dine fritt uansett om moren din har ansvaret eller om Overformynderiet har ansvaret.

Moren din har ikke rett til å bruke opp dine penger, men hun har nok mulighet for å låne av deg i en periode, dersom hun gir pengene tilbake til deg etter hvert. Det beste er om du kan snakke med henne på en voksen måte og bli enig om hvor lenge hun kan låne pengene. Dersom det ikke hjelper vil jeg anbefale deg å snakke med faren din eller en annen voksen som du stoler på og som kan hjelpe deg til å få en avtale med moren din.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd