Hopp til hovedinnholdet

Hvordan tjene penger fort?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har mye mindre penger enn jeg trodde. Jeg trodde jeg hadde tre tusen, men hadde bare 2000... jeg kjøpte meg en ny mobil og vet ikke hvordan jeg skal betale tilbake mamma og pappa. Hvordan kan jeg tjene raskt, selv om jeg ikke har tid til noe jobb i sommer eller ellers?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Du forteller at du har mye mindre penger enn det du trodde. Du trodde du hadde tre tusen, men hadde to tusen. Du har kjøpt ny mobil, og vet ikke hvordan du skal betale foreldrene dine tilbake. Du lurer på hvordan du kan tjene penger raskt, selv om du ikke har tid til sommerjobb eller jobb ellers. 

 

Så bra at du har lyst til å tjene egne penger. Den vanligste måten å tjene penger på er nok ved å ha en jobb. Du skriver at du ikke har tid til sommerjobb eller jobb ellers. Jeg går utifra at du heller ikke har tid til småjobber som å klippe plen eller sitte barnevakt heller. Dermed er det veldig vanskelig å komme opp med en måte du kan tjene en penger ganske fort.

Jeg vil ikke råde deg til å låne penger av noen. Kanskje kan du selge ting eller klær du ikke bruker lenger. Du kan samle opp tomflasker hjemme eller ute, og pante de. 

Det er veldig tidkrevende og vanskelig å skulle tjene penger raskt om du ikke ønsker å ta deg en jobb. Du får nesten prøve deg fram litt her og der. 

Lykke til!

Jeg legger ved en artikkel jeg synes du bør lese. 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
11-åring
0
26.05.2019 17:30:13
Hei, jeg trenger å skaffe meg 1000kr før sommerferien. Men mitt nabolag er ikke akkurat så koselig at de lar meg gjøre ting for dem også får jeg penger. Så hvordan kan jeg skaffe 1000kr??
11 år jente
3
26.05.2019 17:21:23
Hei jeg er en jente på 11 år og trenger penger jeg vil ikke jobbe hjemme og tjene penger fordi mine foreldre er ikke sånn og jeg skal reise til Tyskland alene og trenger penger til det jeg ville gjerne ha trengt 1000kr har du noen tips fordi jeg trenger dette håper du kan svare så kjapt som mulig
Jente 13 år Frogner
1
15.04.2019 21:23:47
hei jeg har lyst på en iphone 8 plus den koster 7 349 kr og må kjøpe meg den fort som mulig. j jeg har 601 kroner! HVA SKAL JEG GJØRE !!!!!!!
Mislykket liv
4
03.09.2018 19:00:58
Hei. Pappa har absolutt 0kr på kortet og har ikke råd til mat. Og nå må eg få mat hos andre for å ikke sulte. Og har ikke skolemat engang heller!

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd