Hopp til hovedinnholdet

Flaut og ta med kjæresten hjem. Har lyst til å pusse opp huset, men vi har ikke råd.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg syns dette er så sykt flaut å skrive nå men jeg er sammen med en gutt og en eller annen gang må vi jo hjem til hverandre ned huset mitt er så gammaldags og ikke moderne i det hele tatt, og familien har jo ikke akkurat millioner kroner på lur, for å si det sånn, og jeg har så lyst til å pusse opp huset men vi har jo ikke råd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss!
Så leit å høre at du opplever det du beskriver. Jeg forstår at det er frusterende. At du tenker mye på hvordan du skal presentere hjemmet ditt for gutten du er sammen med. Det er alltid mange følelser rundt og i forkant av det første møte hjemme hos hverandre. Man skal vise til en kjæreste som betyr så mye ! -  sitt hjem og sine foreldre.
 
Jeg tenker at kjæresten din nok er mest opptatt av å være sammen med deg. Det er deg han har valgt, uavhengig av hvordan huset ditt er. Jeg er også ganske så sikker på at dersom han ser at du trives og har det bra, vil han også trives. Det spiller som oftes liten rolle hvordan vi har det rundt oss, det viktigste er at vi har det godt sammen som mennesker!
 
Noen ganger hjelper det å ta en prat med foreldre dersom det er noe som oppleves vanskelig. Kan du snakke med dine foreldre om hvordan det føles for deg å ta med kjæresten hjem? 
Kanskje kan de hjelpe deg å lage det ekstra koselig hjemme den kvelden/dagen, selv om dere ikke har pusset opp huset.
Håper noe av dette kan være til hjelp for deg.
 
Ønsker deg lykke til !

Hilsen Familieterapeuten.

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd