Hopp til hovedinnholdet

Vi har dårlig råd, kan vi få penger fra NAV?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Mamma har ikke har jobb. Ingen inntekt. Hun måtte si opp jobben sin før jul og nå er det eneste hun får AAP. 7500kr hver 14 dag. Foreldrene mine er skilt og pappa betaler Ca 4000kr i barnebidrag til meg fram til jeg er ferdig på vgs. (Disse pengene gir jeg til mamma). Jeg føler at vi sliter veldig med økonomien og mamma må ofte låne av meg. Jeg har en jobb selv, men tjener bare et par tusen i mnd. Mamma kan ikke jobbe pga den psykiske helsen sin. Jeg lurer på om det er noe mer penger man kan søke om fra Nav? Det er vel ikke mye penger å leve av? 19000kr i mnd for to voksne og en katt? Vi betaler jo husleie, strøm, borettslag osv... noen ganger har vi nesten ikke mat i kjøleskapet en gang. Vet ikke om mamma noen gang kommer ut i jobb igjen heller. Jeg vet jeg er 18 år og kan jobbe og bidra mer hjemme med penger, men jeg går jo 2 året på videregående... hva kan vi gjøre for å få bedre råd? Vi har ikke noe vi kan selge heller... hjelp!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det er leit å høre at du og din mor har dårlig økonomi.  Det er ikke greit.  Fint at du bidrar til økonomien med en liten jobb ved siden av skolen også.

Det finnes støtteordninger fra NAV som en kan søke på hvis en ikke har nok penger til å betale husleie, strøm, mat og så videre. En kan søke om økonomisk sosialhjelp, og det kan du lese mer om her. Vi kan ikke si her på ung.no om din mor har rett på å få økonomisk sosialhjelp eller ikke. Det må vurderes av NAV kontoret hun sender en eventuell søknad til. Økonomisk sosialhjelp er ment til å dekke det mest nødvendige, og skal være en midlertidig stønad.

Din mor kan også ha rett på bostøtte fra Husbanken. På Husbankens nettside kan du/dere finne ut hvor mye hun eventuelt vil kunne få utbetalt i bostøtte. Bostøtten skal være med på å redusere utgifter til husleie, for de som har lav inntekt.

Håper dette var litt avklarende for deg og din mor :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte

Jente med flytteeske (colourbox.com)

Har du dårlig økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen din til å skaffe deg bolig. Les mer om du er en av de som kan få støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd