Hopp til hovedinnholdet

Stefaren min er slem, men vi har ikke penger til å flytte.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Stepappan min er slem mot mamma. Når han blir sint så ødelegger han ting, en gang så kasta han et glass på mamma! Ingenting skjedde heldigvis... Idag tidlig kl 5 så gikk vekkerklokka til stepappan min og han skulle på jobb, vekkerklokken hadde ringt rundt 10 ganger og mamma sa at han skulle på jobb fordi klokken vekte lillesøstera mi. Han ble sint og de begynte å krangle. Han ødela mamma sine solbriller! Han har også ødelagt pcen til mamma, telefonen osv. Vi må bo med han fordi vi ikke har penger nok til å bo alene, og vi kan ikke flytte fordi lillesøstera mi har fått barnehageplass her. Hva skal vi gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Du forteller at stepappan din er slem med mamma og ødelegger flere ting hjemme. Jeg syntes du skal snakke med en voksen du stoler på om hvordan du har det. Det kan være en lærer eller helsesøster. Siden det er ferie nå får du kanskje ikke gjort det akkurat nå, jeg sytes derfor du skal snakke med mamma om at du ikke syntes det er noe grei at dere har det slik. Dere kan da sammen snakke med barnevernet om hvordan dere har det hjemme også kan dere få hjelp. Dere skal ikke måtte bo med ham bare fordi dere har dårlig råd. 

Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge, så kan vi snakke med deg og hjelpe deg med å skrive en bekymringsmelding til barnevernet i kommunen du bor i hvis du vil det.

 

Vennlig hilsen Alarmtelefonen 116 111 i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fattigdom i Norge

Jente er lei seg (colourbox.com)

Kjenner du noen som alltid har en unnskyldning for ikke å bli med på kino eller i slalåmbakken? Eller vet du om noen som svarer unnvikende når du spør hva de gjorde i ferien?

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd