Hopp til hovedinnholdet

Personlig økonomi på kort og lang sikt

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg har en liten bekymring angående et forhold og økonomien min. Jeg går for tiden på vg3 elektro som et alternativ som lærling, men på skolen tjener jeg ingen penger. Jenta jeg er interessert i derimot har nettopp begynt i lære og tjener sine egne penger. Jeg føler et press på at hun tjener penger og ikke jeg. Jeg er redd for at jeg ikke skal få økonomien min på plass for å starte et forhold.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du synes det er ubehagelig at du har mindre penger å bruke enn jenta du er interessert i, men dette er tilfelle i veldig mange forhold i perioder.

Du har valgt å satse på skole nå, noe som gjør at du raskere kan få en ferdig utdannelse og få en jobb som du tjener godt i. Jenta du er interessert i vil kunne vite at du for tiden ikke har så mye penger, men at du etter hvert vil få god økonomi og være en bra fyr å satse på. Det er stor sannsynlighet for at det vil komme tider senere da hun vil tjene mindre enn deg.

Det du kan vurdere er jo om du kan få deg en ekstrajobb ved siden av skolen. Det kan for eksempel være kvelds- og/eller helgejobb i butikk eller på bensinstasjon, eller ekstravakter innenfor omsorgsyrker. Noen ekstra tusenlapper i inntekt i måneden vil gjøre stor forskjell for økonomien din.

Lykke til!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Økonomitips til deg som skal bo alene

Gutt regner på mobilen (colourbox.com)

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd