Hopp til hovedinnholdet

Min veninne er ikke fornøyd med seg selv. Blir værre. Hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, bestevennen min er veldig ufordøyd med kroppen sin klassen sin og føler ar hun er alt for tykk og har det ikke bra. Hun sier til å med at hun gråter i timen flere ganger i uka. Når vi snakker sammen sier hun stygge slemme ting om seg selv, men jeg vet at de tingene ikke er sant men får ikke hun til å se Det. Det blir bare verre og verre og det sier hun til å med selv. nå vil hun ikke engang prøve å like den kroppen hun har som er helt fin. Jeg vet bare ikke hva jeg skal si eller gjøre for å få henne til å bli føle seg bedre bredere. Vi går ikke på samme ungdomsskole og begge har veldig mye idretter hun er til å med en brof danser. Men det gjør jo også at vi ikkke ser hverandre så mye Face to Face og jeg vil bare at hun ikke skal være så trist men vet bare ikke hvordan?

Besvart 23.10.2018 10:08
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Så heldig hun er som har deg som venn. Nå er problemene hennes. At hun forteller deg om det er fint. 
Hva med å anbefale henne å snakke med en voksen på skolen? Hun kan kontakte helsesøster på skolen hun går. Sammen kan de se om de finner løsninger som kan være riktig for din venninne. Helsesøster har taushetsplikt så det hun forteller kommer ikke videre.
Forklar at du ikke kan hjelpe henne med annet en å være en venninne. At hun trenger en voksen som kan mye om ungdommer å snakke med.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.  
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slik er du en god venn!

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd