Hopp til hovedinnholdet

Tror mamma harlitt dårlig råd. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ganske bekymret for noe. Jeg tror mamma har litt dårlig råd. Hun kan ikke kjøpe bursdagsgaver samtidig som julegaver, hun kan ikke bruke masse penger på mat. Derfor sier hun alltid at vi ikke kan bruke et tykt lag med syltetøy for eksempel. Jeg skal på en turnering som koster omtrent 1000 kroner, men mamma vet ikke om hun kan betale for det. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe henne?

Besvart 06.11.2018 10:06
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Du beskriver at du er usikker på om mamma har dårlig råd. Hva med å spørre mamma og få det avklart. Er det riktig kan du foreslå at dere  sammen ser om det er noe dere kan velge bort for en stund.
Helsesøster på skolen du går har ofte en oversikt over hvor det er mulig å få hjelp til å betale for  fritidsaktiviteter i kommunen. Er det ok for deg så spør helsesøster om det . 
Har du en pappa eller besteforeldre du kan spørre om hjelp til turneringen du skal på? Som en jule eller bursdagspresang for eksempel.
Mamma kan og oppsøke NAV for å få hjelp til å betale regninger. Her er det og mulig å søke om hjelp til fritidsaktiviteter. Aktivitetskort er og en mulighet. 
Det du har gjort er å spørre om hvilke muligheter dere har. Her er noen tips, håper det hjelper. 
Jeg har lagt med noen artikler med ulike forslag til hvor det er mulig å få hjelp. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Familier med dårlig råd kan få støtte til aktiviteter

Fortvila gutt i sofaen (colourbox.com)

I Norge skal du ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter og gå i bursdag, selv om foreldrene dine har en vanskelig økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd