Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om Kortkompis

Gutt 16 år
 

Spørsmål

jeg fant ikke riktig emen for dette men jeg lurte på når du last en app som heter kortkompis for og se hvor mye penger du har på korte så står det for alt starte at jeg må skrive fødselnummer det står at det må være 11 siffere men jeg lurer på fødselnummer er ikke det når man ble født jeg skrev 151202 og det funker ikke har dere noe forslag?.

Besvart 18.03.2019 15:15
 

Svar
Hei

Handelsbanken tilbyr en app som heter Kortkompis og som viser hva som står på brukskontoen din (den kontoen du har bankkort til) til enhver tid.

Slik jeg forstår beskrivelsen må du ha konto i Handelsbanken for å kunne bruke appen.

Det står at du verken trenger kodebrikke eller bankID for å ta i bruk appen, men mobilnummeret ditt må være registrert i bankens systemer. Du kan registrere mobilnummeret ditt i nettbanken til Handelsbanken.

Fødselsnummeret består av 11 siffer. De første 6 sifrene er fødselsdatoen som du skrev. De neste 5 sifrene står på fødselsattesten din og i noen andre offentlige papirer, for eksempel skattemeldingen hvis du har jobb. Fødselsdatoen er ikke unik fordi det er andre som er født på samme dag som deg. Resten av personnummeret medfører at det bare er du som har akkurat dette nummeret. Banken må ha hele fødselsnummeret for at du skal kunne få opprettet en konto som man kan være sikker på at er din.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bankkort for de mellom 13 og 18 år

Jente betaler med bankkort (colourbox.com)

Dette må du vite om du vil ha bankkort før du fyller 18 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd