Hopp til hovedinnholdet

Trenger mer penger til minecraft!

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er 13 år og gutt jeg spiller minecraft og jeg liker det men i det siste har jeg spilt og vennen mine har masse gode ting fordi de har kjøpt. jeg har også kjjøpt litt men nå har jeg ikke råd til mer! jeg har prøvd å pante flasker en gang og jeg solgte mobilen min for noen dager siden for å kjøpe ting. hvordan få penger

Besvart 26.03.2019 15:12
 

Svar
Hei gutt 13 år

Nå er du inne i en farlig sirkel som kan bli ganske vanskelig å komme seg ut av.
Er det ikke litt skummelt at behovet for penger er blitt så stort at du har solgt mobiltelefonen din? Hva blir det neste man gjør for å skaffe seg penger? 

Du kan sammenligne dette med "å være rusavhengig". Lysten blir så stor at en stjeler penger fra venner og familie for å få dekket sitt behov for å ruse seg, eller i ditt tilfelle spille.

Det er vanskelig å tjene så mye penger når du er 13 år, men du kan be om å gjøre tjenester hjemme og få penger for det du gjør.

Synes også det er viktig at du lager deg noen regler for hvordan du ønsker at dette skal fortsette. Er du villig til å selge ting for å kunne spille? Eller kanskje du og dine venner bør ha en samtale rundt spillingen. Det er ikke umulig at de også sliter med å skaffe penger, og synes at dette er like vanskelig som du.

Når man vil kutte ned på gamingen så er det første man bør gjøre å snakke med de som står deg nærmest. Dette kan være foreldre eller kanskje andre i familien. Det er viktig å kunne diskutere, forklare og få støtte fra noen som er glad i deg og forstår deg. Det er ikke like lett å kutte ned alene og da er det fint å få hjelp av noen andre. Forklar dem at du spiller for mye og det er viktig for dem at du får hjelp av dem. Sammen kan dere sette opp noen grenser og regler sammen. Det er viktig at dere er enige om dette slik at de også blir lett for deg og følge. Foreldrene dine har helt sikkert noen forslag til andre ting du kan gjøre også.

Nedenfor følger en liste med ting du kan prøve å gjøre med hjelp fra foreldrene dine:

  • Prøv deg fram med små forandringer først. Du kan prøve å være spillefri én dag, eller spille et annet sted enn der du vanligvis spiller.
  • Fortell at du skal kutte ned på spillingen til noen som er viktig for deg.
  • Minn deg selv om hvorfor du vil slutte.
  • Sett en dato for når endringen skal skje. Det bør ikke være for langt fram i tid

Jeg er helt sikker på at vennene dine forstår deg når du snakker med dem

Hvis du ønsker å snakke med noen profesjonelle om dette så kan du ringe til Hjelpelinjen på 800 800 40. Det er helt anonymt og er åpent mellom 09 og 21 på alle hverdager.

Be gjerne helsesykepleier på skolen din om råd og tips, og hun kan kanskje hjelpe dere alle.

Ikke vær redd for å be om hjelp til å begrense spillingen, før den tar kontroll over livet ditt.

Les gjerne artiklene nedenfor.

Ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer

Unngå høye regninger for spill på mobil og nettbrett

Jente ser sjokkert på mobilen sin (colourbox.com)

Har du eller foreldrene dine fått regninger på flere tusen kroner etter at du har lastet ned spill som dere trodde var gratis? Les våre råd for å unngå problemet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill