Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når pappa har dårlig råd?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Pappa har dårlig råd men han gir store søsteren min og jeg penger og klær. Pappa bruker mer penger en han har råd til og låner penger sånn han går i minus, hva skal jeg gjøre?

Besvart 26.06.2019 15:22
 

Svar
Hei

Dårlig råd fører til mange bekymringer, men det er viktig at du vet at dette ikke er ditt ansvar. Foreldre har ansvar for egen og barnas økonomi. Foreldre kan be om hjelp fra NAV både når det gjelder økonomisk rådgivning, hjelp knyttet til arbeid og økonomisk støtte. Jeg vet ikke hva som er grunnen til at faren din har dårlig råd, men hvis han trenger hjelp til å få orden på økonomien er det mulig å få hjelp av en økonomirådgiver i kommunen. Han kan ta kontakt med kommunen og be om en time.

Hvis du og søsteren din vil bidra kan det hjelpe å ikke be om penger til unødvendige ting. Kanskje kan noen kjøp av klær utsettes litt?

Kanskje du og søsteren din kunne ha tjent noen egne penger til det dere trenger ved å være barnevakt, lufte hund, gjøre rent eller handle for noen i nabolaget? Dere kan eventuelt sette opp en lapp med det dere kan tilby + telefonnummer.

Det er fint hvis du og søsteren din kan snakke litt med pappa om hva som er situasjonen. Kanskje blir du mindre bekymret hvis du får vite mer om hva som er situasjonen og hva pappa har tenkt å gjøre.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva prioriterer du å bruke penger på?

Jente handler på nett (colourbox.com)

Mange opplever at de bare må ha de nyeste tingene, enten det er en mobil eller en merkejakke. Noen ganger fordi du vil selv, og andre ganger fordi det blir forventet. Men hvordan skal du prioritere med et slikt press og så mange fristelser?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sparetips til deg med slunken lommebok

Sparegris (colourbox.com)

Dårlig råd? Eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Det finnes mange billige og gratis alternativer du kanskje ikke visste om.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd