Hopp til hovedinnholdet

For lite lommepenger.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei jeg en en gutt på 16 år , og jeg har har ei mor som nesten aldri gir meg lommepenger, får kanskje 100 kr, på 3 måner å jeg har ingen innteketer, begynner å bli lei, har jeg krav på mer?? håper på bra svar, hilsen fattig gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 

Det er ingen lov som sier at du har krav på å få ukelønn eller lommepenger. Så lenge du bor hjemme og får dekket alt livsnødvendig du trenger (mat, klær, medisiner, skolemateriell, osv.), kan du derfor ikke slå i bordet med en eller annen lov og forlange å få noe mer av moren din.

 

Likevel er det ganske vanlig å gi barna sine ukepenger, men da gjerne som belønning for at man bidrar hjemme. Har du noen faste oppgaver du må gjøre hjemme som er litt ut over det som må kunne forventes av deg? Hvis ikke, bør du kanskje foreslå det, så synes kanskje moren din at det er rimelig at du får litt mer. Det kan være å rydde hjemme, vaske bad, lufte hund, klippe gress/måke snø, gå ut med søpla, osv.). Men du bør også tenke på økonomien til moren din - kanskje har hun ikke så god råd? Du får høre med henne om dette, og ha det litt i bakhodet.

 

Du kan jo også skaffe deg en jobb selv, selv om det er noe begrenset hva du kan jobbe med. Da er er det viktig å høre med familie og venner om det er noe de kjenner til og kan tipse deg om. Ta en kikk på artikkelen under, så får du kanskje noen tips.

 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd