Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene har dårlig råd.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, dette HASTER! Mine foreldre har ikke råd lengre. De kjøpte dette huset til ca. 2 millioner, men nå sitter de igjen med 600-700 tusen i gjeld på huset, og de har allerede fått inkasso.. Dette pengeproblemet har allerede fått familien min litt fra kvarandre. De er så stressa og redd på samme tid at det går ut over meg, jeg får bare kjeft osv hele tiden.. Jeg vurderer å gi mamma og pappa alle sparepengene og månedslønna mi for å hjelpe dem. Jeg har også vurdert å selge speilreflekskameraet mitt og Iphonen min slik at jeg kan hjelpe dem! Selv om dette ødelegger ungdomstida mi økonomisk, må jeg bare hjelpe dem.. Jeg trenger virkelig hjelp av dere NÅ! Jeg er helt på gråten.. Jeg er bare 15 år så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke hva som er grunnen til at foreldrene dine nå har fått så dårlig råd.  Det høres jo ut som de har greid å betale ned på huset en del, men at det er vanskelig nå.  Når voksne har noe som stresser dem, så kan det jo fort gå ut over humøret, slik som du opplever; at de kjefter osv.  Det er bra at du ønsker å hjelpe til, men jeg tenker at du bør prate litt med dem før du selger noe.  Du kan spørre dem om det er noen måte du kan hjelpe til på.  Når folk er i en vanskelig økonomisk situasjon, kan de ha nytte av noe som heter økonomisk veiledning.  Det kan de få i banken eller på NAV.  Det kan være en god hjelp for å få kontroll på økonomien igjen.  Prøv å prate sammen om det som er vanskelig, og ha litt tålmodighet med hverandre nå. Det kan være lurt å få litt mer forklaring av dem om HVOR alvorlig problemet er, slik at du vet litt mer og slipper å gå å bekymre deg fordi du har en mistanke om hvordan det er.   Situasjonen vil nok bli bedre igjen når de får ordnet opp i økonomien, men det kan jo bli en litt tøff tid en stund. 

-At du har en liten jobb ved siden av skolen, kan jo også være en mulighet, slik at du slipper å be dem om lommepenger.  Det kan føles godt å kunne tjene litt til det selv. 

 

Ha det godt!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd