Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye økonomisk støtte kan jeg månedlig få fra NAV?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hva kan jeg forvendte å få i økonomisk støtte pr.måned

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss :-)

 

 

Du skriver ingenting om deg selv og din livssituasjon. Det er derfor vanskelig for oss å gi deg et konkret svar på ditt spørsmål.

 

Når du skriver økonomisk støtte, så tolker vi det slik at du tenker på økonomisk stønad/sosialhjelp fra NAV.

 

Vi kan ikke si her på ung.no om hvor mye du månedlig kan få i økonomisk sosialhjelp eller om du i det hele tatt har rett på dette. Det må vurderes av NAV kontoret du sender en eventuell søknad til. Men på denne linken så kan du se de veiledende satsene for økonomisk stønad til livsopphold. Økonomisk sosialhjelp er ment til å dekke det mest nødvendige, og skal være en midlertidig stønad. 

 

Skal du søke på økonomisk sosialhjelp fra NAV, så kreves det at du er aktiv arbeidssøker. Det vil si at vi kommer til å kreve at du gjør det du kan for å få en jobb, slik at du kan forsørge deg selv. Det kan være du må levere såkalt jobblogg, som viser hvilke jobber du har søkt på i løpet av en måned eller delta på kurs via NAV som skal øke sjansen din for å få jobb. NAV sitt fremste mål er å få flest mulig ut i jobb, og spesielt gjelder dette for ungdommer på din alder.

 

Hvis du ikke allerede har gjort det, så vil vi anbefale deg å registrere deg som arbeidssøker på www.nav.no. Der vil du få tilgang til alle ledige stillinger, og registrere din CV. I tillegg til å se på ledige stillinger, så bør du også levere åpne søknader til plasser hvor du kunne tenke deg å jobbe. Da vil kanskje arbeidsgiver huske på deg neste gang de trenger noen. Det gjelder altså å være aktiv og "på hugget", og prøve å vise frem dine beste kvaliteter i jobbjakten. Hør med venner eller familie om de vet om en jobb til deg, og spør om de kan anbefale deg. Mange får på den måten jobb i dag. Les mer her for flere nyttige jobbsøkertips.

 

Vi håper du har fått svar på ditt spørsmål. Men som nevnt tidligere, så er det vanskelig for oss og gi deg et konkret svar når vi vet så lite om situajsonen din. Skriv gjerne inn til oss på nytt igjen.

 

 

Vi ønsker deg en fin dag videre :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd