Hopp til hovedinnholdet

jeg sliter - kan jeg bo litt i en annen familie?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hai eg ær 13 år å har ikkje helt fårstår live æg slite ver dag å æg lure på om det går an å bo hos min famelie men osso bo en aen plas av og til

Besvart 11.01.2019 17:18
 

Svar
Hei

Det er leit å høre at du sliter i livet. Det hjelper å snakke med noen når man har det vanskelig. Jeg foreslår derfor at du snakker med helsesøster på skolen der du bor eller en annen voksen du stoler på.

Det er mulig å kunne bo noe i en annen familie - det heter ofte et besøkshjem eller et avlastningshjem. Dersom du ønsker at det blir vurdert må du kontakte barnevernet i kommunen der du bor som kan vurdere det.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra