Hopp til hovedinnholdet

Personlige problemer med foreldre, men for ung til å flytte

Jente 16 år
 

Spørsmål

jeg har mange personlige problemer med foreldrene mine men jeg er ennå for ung til å flytte. hva burde jeg gjøre imens?

Besvart 17.03.2019 21:33
 

Svar
Hei jente 16 år

Ut fra det du skriver, så oppfatter jeg at det du spør om er hva du kan gjøre mens du venter på å bli gammel nok til å flytte og at problemene med dine foreldre er personlige.
Jeg tenker at du bør søke råd og kanskje få til et møte med en voksen som hjelpe deg med å finne ut hva du kan eller bør gjøre. Jeg er enig i at i utgangspunktet så er du litt for ung til å flytte ut, men det finnes ungdom som ikke er eldre enn det når de flytter på hybel. Noen må jo også det p.g.a. skolegang.
Det er litt vanskelig å gi det et godt konkret råd eller svar når jeg vet så lite om hva problemene med foreldrene dine handler om. Kanskje er det slik at din hjemmesituasjon er så dårlig at du bør kontakte barneverntjenesten for å få hjelp?
Jeg foreslår at du snakker med f.eks. helsesykepleier på skolen eller med en annen voksen du har tillit om din situasjon. Du kan også ringe Alarmtelefonen for Barn og Unge på telefonnummer 116 111. Det er gratis og den er døgnåpen. Der kan du få råd og hjelp med hva du kan gjøre.  


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra