Hopp til hovedinnholdet

Vil flytt på institusjon

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heeei, Jeg har skilte foreldre. Har ikkje et godt forhold t mamma eller pappa. Og vil ikkje bo hjemme lengre. Eg vil flytte. Familien min har eg ikkje kontakt med så de r ikkje en løsning. Vil virkelig ikkje bo hjemme lengre, og trenger derved hjelp -mvh en desperat 14 åring, snart 15 Og er det mulig for meg og flytte på frivillig intitisjon.

Besvart 19.04.2019 13:10
 

Svar
Hei jente 14 år
Takk for at du skriver til ung.no.   Det er mange ungdom og foreldre som i perioder har et vanskelig forhold. For mange går dette seg til etter hvert og en del må ha hjelp av familiekontor, familiesenter eller barnevern får å få ting til. 
Det å flytte ungdom på institusjon er en stor inngripen i ungdom og familier sitt liv. Dersom ungdom flytter på institusjon er dette etter at andre ting er forsøkt og at en mener flytting er til ungdommens beste.
Det er barnevernet som  myndighet til å bestemme/ fatte vedtak om flytting i institusjon i samarbeid med foreldre og ungdommen selv.  Dersom du vil vite mer om hva barnevernet mener om din situasjon må du kontakte barnevernet i din kommune.    
Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym. Vi kan snakke mer med deg og gi informasjon om barnevernet og eventuelt hjelpe deg i kontakt med dem.
 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra