Hopp til hovedinnholdet

Min bestevenn skal flytte

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Idag på skolen fortalte bestevenninna mi PG de andre at hun skulle flytte.... vi gråt ganske lenge og når vi var ferdig med det sa den andre venninna mi noe trist.... komunna vår er kjempe liten og kommuna har skjempe dårlig råd. Derfor skal vi kanskje bytte ungdomsskole. Moren hennes jobber som lærer og hvis ungdomsskolen skal være på naboskolen så får ikke de så godt betalt. Så hun sa at de ikke kunne leve sånn og at hvis det blir bytting av skole så må hun flytte kjempelangt. Jeg hvet ikke hva heg skal gjøre jeg føler meg helt tom

Besvart 15.06.2019 03:12
 

Svar
Hei

Det er naturlig at du er veldig lei deg for at din bestevenn skal flytte. Det er vondt når venner flytter bort fra en. Det er dessverre en sorgprosess du må igjennom, både du og din venninne.

Jeg forstår at du også er redd for at din andre venninne skal flytte fra deg, men ut fra det du skriver er det ennå ikke bestemt. Prøv å ikke ta sorgene på forskudd. Det kan hende at det ikke skjer, og da har du sørget over noe som ikke kommer til å skje.

Når det gjelder din bestevenn så er det heldigvis slik at man kan ha god kontakt til tross for at man ikke bor på samme plass. Du kan skype med henne hver dag med henne slik at dere kan holde kontakten. 

I starten vil nok dette bli en overgang, men etterhvert så vil du få deg nye venner og ikke minst vil du kunne holde kontakten med hun som nå skal flytte. 

Som regel går det greit, til tross for at man kommer til å savne bestevennen sin. 

Legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når du eller vennen din må flytte

Jenter trøster hverandre (colourbox.com)

Når du har hatt en nær og god venn og en av dere må flytte, kan det være veldig trist. Du kan føle deg både ensom, trist og kanskje redd for å miste kontakten.

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra