Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense for bruk av appen Shpock

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fant en app/nettside som heter sphock hvor du kan selge og kjøpe brukte ting, men så lurer jeg på hva aldersgrensen på den siden er? Takk for svar på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å bruke appen Shpock må man være over 18 år eller ha foreldrenes samtykke til å bruke appen dersom man er mellom 14 og 18 år. Man bekrefter at man er over 18 år eller har foreldrenes samtykke ved å registrere seg på appen med sin Facebook-profil, Google-konto eller med en SMS. Ved å registrere seg på appen bekrefter man at man har gitt riktig informasjon. 

Dette følger av de engelske vilkårene til appen som man finner her.

Du som er 15 år bør altså ta en prat med foreldrene dine før du oppretter en bruker på appen for å høre om det er greit at du bruker den.

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Brukthandel på nettet

Reparerer sykkel (colourbox.com)

Dessverre går ikke handelen på nett alltid som du kunne håpe. Den billige sykkelen viste seg å være ødelagt, Prada-brillene er falske og selger er borte. Her får du råd og veiledning slik at kjøpet blir så trygt som mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett