Hopp til hovedinnholdet

Gutt 16 år, fantaserer om mora til kjæresten.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei ung.no! Jeg er en gut på 16 år og jeg har en kjærste jeg er veldig glad i. Hun er flott å se på og har en bfra personlighet. Men i det siste har jeg begynt å fantasere om mora hennes på 33 år.. er dette normalt? og hva burde jeg gjøre? skal jeg fortelle det til dama mi eller skal jeg la være? burde jeg slå opp med henne pga fantasiene? De er noen ganger ganske ville.. og jeg tenker noenganger på henne når jeg og dama mi har sex. hilsen gut 16.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år

Hva vi tenner på og tiltrekkes seksuelt, er forskjellig fra person til person. Dette kalles individuelle tenningsmønstre, og er noe som utvikler seg i oss som mennesker, etterhvert som vi utforsker verden som seksuelle vesener.

Hva vi tenner på er derfor ikke noe som vi kan bestemme oss for. Det handler ofte om tilfeldig påvirkning fra både kultur og oppvekst, og ikke noe som vi velger bevisst.  

Likevel er det sånn at noen tenningsmønstre kan være problematiske, som foreksempel at du tiltrekkes mammaen til kjæresten din. 

Fantasier er ikke det samme som virkeligheten. Fantasier er deilige bilder i hodet som kan være pirrende og opphissende å tenke på.

Det du fantaserer om trenger ikke å utforskes i det virkelige liv. Det er mange som fantaserer om ting de aldri kunne tenke seg å gjøre i praksis. 

Det er ikke noe som er "normalt" når det gjelder fantasier. Siden vi alle er forskjellige, med ulik seksuell historie og påvirkning, er det bedre å snakke om hva som er vanlig. Jeg tenker ikke det er uvanlig for unge å tiltrekkes eldre mennesker. Fantasiene er jo ikke farlige, siden vi mennesker har den evne at vi kan kontrollere handlingene våre.

Det jeg tenker kan være lurt, er å utforske fantasiene dine. Hva er det som ligger bak, hva er det som gjør moren attraktiv? Er det andre faktorer som spiller inn i det du finner seksuelt pirrende? Hva tenker du fantasiene dine kan handle om for akkurat deg?

Ved å være nysgjerrig på dette, kan det jo også være du oppdager andre ting. Kanskje kan det være sånn at det er trygt å tiltrekkes noen med erfaring, og som du kjenner godt? Kanskje handler det om spenning og tanken på å gjøre noe som er "forbudt"? Kanskje kan redselen for at noen skal "lese" tankene dine gjøre at fantasien blir enda mere problematisk, og kanskje som en slags besettelse?

Fantasier og tenningsmønstre er ikke noe vi kan endre bevisst, men det er mulig å utvikle nye som kan gjøre det lettere for deg i hverdagen, hvis denne fantasien tar mye plass hos deg. 

Jeg tenker ikke du trenger å fortelle om fantasiene til kjæresten din. Det er helt fint om du beholder disse for deg selv. Hva du tenker på når du har sex, er ikke noe du trenger å dele.

Nyt kjæresten din. Prøv å slapp av, ikke være redd for at du er unormal. 

Lykke til!

Hilsen Ingun 

Helsesøster

Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Transkjønnet ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell