Hopp til hovedinnholdet

Føler meg presset til å bli sammen med en som er 8 år eldre enn meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har blitt godt skjent med en mann som er 23 år. Han har sakt til meg at han liker meg veldig godt og han vil at vi skal bli sammen, men jeg vil ikke være sammen han p.g.a aldersforskjellen mellom oss. Etter at han har hørt fra meg at jeg ikke har noe lyst da sier han at det er greit og at han skjønner det, men dagen etter da begynner han å mase på meg og gir mange grunner til hvorfor han vil være sammen med meg. Etter at han har begynt å mase på meg nesten hver dag da føler jeg meg på en måte presset til å være sammen med han og da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Han skjenner meg i virkeligheten og det har han gjort lenge, så det er ikke så enkelt å miste kontakt med han. Han har alltid vært snill, men så forandret han seg etter hvert. Han har nevnt en gang, men kun en gang at han kunne ha tenkt å ha sex med meg hvis jeg hadde villet det, men det nekter jeg å gjøre med han. Dette sa han at det var frivellig a.n.g sex, men å være sammen med han er kun bare press! Uansett kan dere hverså snill å hjelpe meg?!! Ikke noe gøy når man bare er 15 år og føler seg presset til å være sammen med en gutt på 23 år. Jeg synes det er viktig å få sagt i fra til noen, men det er så flaut at jeg nesten ikke tror at jeg vil klare det selv om det kanskje er veldig lurt å si i fra til en voksen som jeg har tillit til! Kan dere hjelpe meg? Hverså snill! Takk på forhånd!! Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du skal ikke være sammen med noen du ikke har lyst til å være sammen med! Jeg skjønner at du føler deg presset når han er så mye eldre enn deg, men du må bare være bestemt. Han kan ikke tvinge deg til noe som helst, og det er absolutt ikke greit at han prøver å presse deg på den måten. Si at du ikke har lyst til å være noe mer enn bare venner med han og at du ikke kommer til å endre mening. Ikke la han herse med deg. Du har forklart han hvorfor du ikke vil bli sammen med han og det burde han respektere. Om han ikke gjør det har du all rett til å bli sint på han og sette han på plass!


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell