Hopp til hovedinnholdet

Er det greit å ha en kjæreste som er 16 når jeg er 13?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 :) Jeg er forelsket i en gutt som er 3 år gamlere en meg (16år) Alle veninne mine sier at han er for gammel... Vi har likt hverandre nå i 2 månder ca. å han liker meg ganske godt! Vi har aldri møttes, men ska møtes fortest mulig :) Men nok om det, er d greit å ha en kjærste som e 16 når jeg er 13? Så usikker

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er hyggelig at du har funnet en du liker, men jeg må nok si meg enig med vennene dine. Jeg synes aldersforskjellen mellom dere er for stor, i tillegg til at han er over den seksuelle lavalder og du ikke, noe som gjør det enda mer komplisert. Jeg forstår det sånn at du har møtt denne gutten over internett eller lignende, og det gjør meg enda mer skeptisk. Han er antagelig en veldig grei gutt, men man kan ikke være helt sikker på hva slags person det er man chatter med, og det er veldig viktig å ta forhåndsregler. 

Jeg anbefaler deg å prøve å komme  deg over denne gutten og heller bli bedre kjent med gutter på din egen alder. Les også artiklene under.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell