Hopp til hovedinnholdet

Er 3,5 år stor aldersforskjell? Hvordan snakke med foreldrene om det?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg driver på med en gutt som er født i 94, mens jeg er født i 97. Han går på skole med de som er 95 nå, så han har en del yngre venner. Han er venn med blant annet bestekompisen min, som er 98. Pappa og mamma vet om vårt "forhold", og de syns han er en trivelig kar. Men de liker ikke helt aldersforskjellen. Er det noe jeg kan snakke med de om for å endre deres syn litt? Jeg liker han, og han er verdens snilleste fyr. Han kommer godt overens med søstrene mine også. Jeg er eldst, så foreldrene mine er vel usikker på hvor mye de takler enda. Er 3,5 år mye i aldersforskjell? Jeg syns selv ikke det er mye, men jeg vet ikke hva andre synes?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

På din alder er det en ganske stor aldersforskjell, men jeg vil ikke si at den er for stor. Det er vanlig med 2-3 års aldersforskjell. Jeg tror nok foreldrene dine er mer bekymret for det at han er 18 og kan kjøpe alkohol, for eksempel. Hvis dere har det bra sammen og har respekt for hverandres grenser så kommer dette til å gå bra. Jeg legger likevel ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold så du kan lese om ulike utfordringer som kan oppstå. 

Jeg tror nok at det viktigste er at du viser foreldrene dine at du er moden. Vis dem at dette ikke bare er en gutt du har falt for fordi han er eldre og har status. Fortell dem om han, hva du liker ved han, hvordan han behandler deg osv. Vis dem at du har tenkt på dette. Les artikkelen jeg la ved og tenkt nøye gjennom de ulike scenarioene - da kan du forklare foreldrene dine hvordan dere to skal unngå at noe av dette blir et problem.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell