Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 12 år og forelsket i en på 18.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er en jente på 12 år! Jeg har forelsket meg i en på 18år gammel, og jeg liker han veldig godt! Men er dette bra for meg? Burde jeg prøve å glemme han? Isåfall så har jeg prøvd! Men det går bare ikke! Dette høres helt sykt ut... Men jeg elsker han mer enn noe annet <3 og jeg ville gjort alt for han!! Burde jeg fortelle om FØLSENE mine til HAN? Eller vil det øddelegge vennskapet mellom meg og han? Jeg trenger sykt hjelp og håper dere kam svare så fort som mulig!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Det er mange som forelsker seg i folk som er eldre enn dem selv, og særlig kan eldre gutter ofte virke veldig tiltrekkende på yngre jenter. Men når det er så stor aldersforskjell mellom dere, er det nok ikke noen sjanse for at det kan bli noe mer mellom dere. Dere er på helt forskjellig sted i livet, og han som 18-åring kan drikke alkohol, kjøre bil og mye annet, i tillegg til at han er over den seksuelle lavalder og du ikke. En 18-åring og en 12-åring ser også etter helt forskjellige ting i et forhold.

Jeg anbefaler deg å avfinne deg med at det ikke vil bli noe mellom dere og fortsette å prøve å glemme han. Prøv i steden å bli bedre kjent med gutter på din egen alder.

Les også artiklene under.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell