Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en som er 18, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 12 år snart 13 som er venn med en på 17 snart 18 år! Og en dag var han på besøk hos oss. Det var en kveld vi satt å så på tv, jeg merket at han så på meg veldig mange ganger, og jeg likte egentlig det fordi jeg liker han kjempe godt og er faktigst forelska! Han så på meg veldig ofte, men jeg turte ikke se på han tilbake! Ettermælet merket jeg at han tok hånda mi, og da måtte jeg bare se! Han så meg inn i øynene, og smilte til meg og jeg småsmilte tilbake. Ettervært ble jeg litt sjokka fordi jeg merket at han kom sakte nermere! Også lukket han øynene og kysset meg! Jeg kjente han åpne munnen litt, og tok inn tunga forsiktig jeg gjorde samme og han tok den lenger og lenger inn, det kriblet i meg! Jeg vet at han kan ha sex og sånn! Men han er ikke en sånn type! Det vet jeg 100% men hva skal jeg gjøre? Håper på svar FORT!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

5 år er en veldig stor aldersforskjell når du er så ung. Det handler ikke bare om sex, det handler også om hvor man er i livet og hvordan man er som person. Selvsagt har sex mye med saken å gjøre også - det er enda over tre år til du er over seksuell lavalder. Selv om han ikke er en person som vil presse deg til noe kan du føle presset med det at du ønsker at han skal like deg og at du er redd for at du ikke er nok for han. Han trenger ikke presse deg for at du skal føle deg presset. Disse tankene kommer ofte helt naturlig. 

Han er snart 18 år og vil være ferdig med videregående om et drøyt år. Du har ikke begynt på ungdomsskolen enda. Det er et stort sprang! Jeg vet ikke hva han mente med dette kysset eller om han faktisk er interessert, men jeg synes i alle fall du bør tenke over dette. Les den artikkelen jeg har lagt ved og tenk over de ulike utfordringene som er beskrevet. Det er nok uansett lurt å vente til han tar kontakt med deg.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell