Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg drukne de følelsene jeg har for læreren?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en lærer i klassen min som er så kjekk. Jeg kan ikke puste når han er i nærheten av meg. Jeg er hodestups forelsket i han. Jeg har bare lyst å gå videre. Men kan ikke. Han sender meg blikker som er helt uimotståelige. Ikke det at han gjør det bare til meg. Nei. Og smilet hans jeg smelter inni meg. Klarer ikke se inni hans øye når han snakker til meg. Og jeg har ikke lyst til å skifte klasse heller. Hva skal jeg gjøre?! Hvorfor kunne jeg ikke forelsket bare i en jevnalder? Å hjelp meg. Har dere noen ideer på hvordan jeg kan drukne den følelsen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det beste er om du bare godtar situasjonen som den er, uten å gjøre noe i forhold til læreren din. Du må innse at han er læreren din, det kan aldri skje noe mellom dere og han er mest sannsynlig ikke interessert i deg.

Prøv å bagatellisere disse følelsene du har for han. Ikke tenk at det er en forelskelse, tenk at dette bare er en kjekk lærer som du er litt betatt av. Det er lett å bli betatt av slike autoriteter eller eldre menn som man har mye med å gjøre. Det kan være delvis på grunn av respekt, og delvis på grunn av beundring. Det er helt vanlig at jenter kan snakke om hvor kjekk læreren er og fnise litt av det, men det må ikke bety at man er forelsket. Prøv å bagatellisere det på den måten og skyv det litt unna. Tving deg selv til å snakke med han og se han i øynene - som med de andre lærerne. 

Les den artikkelen jeg har lagt ved som handler om nettopp det å bli forelsket i læreren. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell