Hopp til hovedinnholdet

Holder på med en som er 3 år eldre. Kan jeg si det til foreldrene mine?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg holder litt på med en gutt som er tre år eldre enn meg. Jeg er 98er, mens han er 95er. Vi har vært med hverandre et par ganger og vi bryr oss ikke om alderen. Vi trives godt sammen og jeg mener selv at han er helt fantastisk. Han er sånn gutt jeg må lete lenge etter, som virkelig behandler meg som en prinsesse. Han lager middag, spiller gitar og synger for meg, er veldig forsiktig og vi går sakte fram. Han er ganske gentleman og det går ikke over en time før vi snakker sammen. Nå har vi planer om å være sammen snart igjen, men jeg har de andre gangene sagt til foreldrene mine at jeg skulle bort til en venninne. Hadde jeg fortalt dem at det var en gutt så hadde de spurt om alder og ettersom han er 18 så kan jeg ikke si det. Han er veldig sånn "Hvis DU vil" og tar veldig hensyn til at jeg er yngre. Noen venninner kjenner ham og synes vi passer godt sammen, uansett alder. Men andre venninner sier det er teit, hva kan jeg si til dem og foreldrene mine? Eller burde jeg droppe ham?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørmålet. Så hyggelig at du har møtt en du liker så godt. Tre år er jo en ganskel stor aldersforskjell, særlig på den alderen dere er nå. Det at han er over 18 og dermed myndig, gjør at han kan drikke alkohol osv. Men utfra det du skriver virker han som en veldig hyggelig og ordentlig gutt, og dere trives jo godt sammen, og det er egentlig det viktigste. Så jeg tenker at i dere virker som et bra par. Jeg synes absolutt du skal fortelle vennene dine og foreldrene dine om det. Hvis noen venner skulle mene noe om det eller si at det er teit, er det ikke noe å bry seg om. 

Og det er jo mye bedre å være ærlig med foreldrene dine om at du har møtt en gutt du liker enn å holde det hemmelig, så slipper du å lyve om hvor du er.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell