Hopp til hovedinnholdet

Hun sa hun er forelsket i meg. Jeg er ikke forelsket, men liker henne godt.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! For noen dager siden sa en jente til meg at hun var forelsket i meg på. Da hun sa det til meg, fikk jeg litt sjokk, for jeg føler det litt på samme måte. Jeg liker henne, men jeg tror ikke at jeg er forelsket i henne. Hun har tydeligvis vært forelsket i meg i flere måneder! Jeg har aldri vært forelsket før, og jeg vet ikke om jeg er det og... alt er bare et stort ball! Jeg vet ikke engang om jeg faktisk ER forelsket i henne! Hjelp meg, hva gjør jeg? Også er det en annen ting ang. dette. Jeg er yngste barn i familien, så derfor er jeg så redd for å bli voksen! Spesielt fordi jeg føler at jeg sårer mamma på en måte, fordi jeg blir voksen, får meg kjæreste og alt dette! Jeg får så dårlig samvittighet, og jeg vil ikke at hun skal føle seg gammel og skal dø, selv om det er maaaaange år til. Hva gjør jeg med dette? Dette er faktisk noe jeg har tenkt på i mange år, og det har fått meg til å gå i barnslige klær og ikke modne klær. Jeg får jo dårlig samvittighet av ALT!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål! Så koselig å høre at denne jenta er forelsket i deg. Jeg synes du skal ta en prat med henne, og fortelle henne at du ikke akkurat er forelsket, men at du liker henne godt. Hvis du vil kan du foreslå at dere skal ta ting med ro, kanskje tilbringe litt tid sammen fremover, og se hva det fører til. Det viktigste er at du er så ærlig som mulig, men hvis du liker henne, kan det være lurt å være mer med henne, for å se om følelsene utvikler seg til å bli sterkere eller ikke.

Det å ha dårlig samvittighet for ting er veldig normalt når man er på din alder. Selv om det er fint at du bryr deg om moren din er omsorgsfull overfor henne, skal du ikke måtte gå rundt og ha skyldfølelse for noe du ikke kan noe for. Før eller siden blir man voksen, og det er noe man ikke får kontrollert. Jeg er helt sikker på at moren din er glad for å se at du vokser opp og blir både mer moden, selvstendig og reflektert med årene. De fleste foreldre med voksne barn savner gjerne tiden da barnet deres var yngre, men forstår samtidig at det å vokse opp er noe man ikke kan unngå - de har jo tross alt vært igjennom samme prosess som deg en gang. Det aller viktigste for moren din er at du skal kunne være deg selv. Du er rett og slett nødt til å unne deg selv å gå i klær du føler deg komfortabel i, og være den tenåringen du er. Som sagt er det naturlig å få dårlig samvittighet, men du skal ikke være nødt til å klandre deg selv for ting som faktisk ikke er din skyld.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse