Hopp til hovedinnholdet

Hun krangler med kjæresten

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er sammen på en som er 34 år gammel, vi bare krangler hele tiden så da lurer jeg på om dere har noen råd om åssen jeg skal slutte og krangle med han. Jeg blir baksnakket av lærerene på skolen, er det normalt? håper dere kan svare meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tar det siste spørsmålet ditt først. Jeg vil si at nei, det er ikke normalt at man blir baksnakket av lærerne. Men det er ikke uvanlig at lærerne snakker sammen om elevene sine. På hvilken måte snakker de om deg? Og hvordan vet du at de snakker om deg? Tror du de kan være bekymret for deg på noen måte? Dersom det er noe som plager deg tenker jeg at du bør gå med det til rektor på skolen din. Skolen er din arbeidsplass like mye som læreren sin arbeidsplass. De har ikke lov til å snakke stygt bak ryggen din, det er mobbing....

Når det gjelder kjæresten din, og at dere krangler, så er ikke det så uvanlig at man krangler i et kjæresteforhold. Det at det er såpass stor aldersforskjell mellom dere kan gjøre at dere krangler mer, eller om andre ting, enn to som er mer jevne i alder krangler om. I alle tilfeller tenker jeg det er fornuftig å tenke litt igjennom hva det er man krangler om, og finne ut om det er verdt å krangle over. Ta deg en prat med kjæresten din når ting egentlig er ganske fint mellom dere, og spør hva han tenker om saken. Det finnes også alternativer i forhold til å gå og få hjelp. Sjekk for eksempel på helsestasjon for ungdom der du bor om de kan ta dere inn til en samtale. Eller så finnes det også en mengde terapeuter som driver parterapi, men som regel koster jo det litt penger. Det går eventuelt også an å høre på familievernkontoret om det går an å komme til parterapi der. Hvis dette er mannen du ønsker å være sammen med, så kan det være verdt å ta noen ekstra runder, forhold er ikke enkelt! Hold ut, men ikke gå på akkord med deg selv og gjør ting du ikke ønsker, eller vær et menneske du ikke ønsker å være.

Jeg ønsker deg, og dere lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell