Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg fortelle om forholdet til foreldrene mine?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 19 år, 20 år neste mnd. Jeg har spørsmål om aldersforskjell. Jeg liker en ung mann på 32 år veldig godt, vi har holdt på i ca 4 mnd, men bestemt oss for å ta ting sakte med tanke på aldersforskjellen. Vi har det veldig bra og tenker ikke på dette når vi er sammen, både de beste vennene hans og dine syns dette er okei og venninne mine liker han og vi kan være sosiale sammen med andre. Vi har også mange felles interesser som gjør at ingen dager med han er kjedelige. Og vi vil begge gjøre dette offisielt. Eneste jeg er veldig redd for er dette med familie og foreldre. Hvordan kan vi fortelle dette på best og lettest mulig måte? Vi begge har foreldre med stor aldersforkjell, mine foreldre med 20 år og hans på 13 år. Har fortalt 2 av søstrene mine om dette og de mener jeg bør være forsiktig og syns det er stor aldersforskjell. Men at de fortsatt er glad i meg. Jeg trenger noe hjelp og tanker rundt dette og hva jeg/vi kan gjøre. Håper på svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det eneste rådet jeg kan gi deg er å si det snarest mulig. Jeg tror foreldrene dine vil sette pris på å få vite det nå i stedet for å høre om det etter alle andre. De kommer nok helt sikkert til å trenge litt tid på å venne seg til at han er så mye eldre enn deg, men om det er stor aldersforskjell mellom dine foreldre forstår de nok bedre enn mange andre. Jeg kan tenke meg at de vil tenke det samme som søstrene dine - at du skal være forsiktig og at de er redd for at du gjør en feil, men de vil jo også til syvende og sist bare det beste for deg.


Jeg synes du skal sette deg ned og snakke med dem bare dere tre. Det passer seg ikke at kjæresten din er med for å fortelle det. Si at du har noe du vil fortelle dem, si det rett ut, og så forteller du dem om han. Fortell dem om hvordan han er, hva han gjør og hvorfor du liker han så godt. Fortell dem om hvordan han går godt overens med vennene dine og du med hans. Jeg synes i tillegg at du bør ha tenkt godt gjennom hva som kan komme til å være utfordringer ved det å være sammen med noen som er så mye eldre. Både for din egen del og for å kunne vise foreldrene dine at du har reflektert over det. Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold som beskriver mulige utfordringer i slike forhold. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell