Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt, men han vil bare være venner. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg liker en gutt veldig mye, og jan vet st jeg liker han. Han vil bare vøre venner, men når alle vennene mine fpr seg kjærester så er det ikke så gøy... Det virker som at han ikke bryr seg eller at han ikke legger merke til meg! Jeg begynner nesten å gråte hver gang jeg leser: kan vi bare være venner? Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål. Det er ikke lett å bli fortalt at den man liker bare vil være venner, så jeg forstår veldig godt at du er trist. Dessverre tror jeg du er nødt til å forsøke å akseptere situasjonen. Jo mer du forteller deg selv at det ikke kan bli noe mellom dere, desto lettere vil det være å legge det hele bak seg. Husk at forelskelser sjelden varer evig, så etter hvert vil du nok komme til å glemme ham. Prøv å få oppmerksomheten din over på noe annet. Vær med venner og finn på ting som får deg i bedre humør. Kanskje du også kan legge merke til om det er andre gutter du finner interessante. Da vil det være lettere å ikke tenke så mye på gutten du liker. Finnes det noen andre på skolen du potensielt kunne fått følelser for? 

Jeg legger ved en artikkel nedenfor, som jeg anbefaler deg å lese. Der vil du forhåpentligvis finne noen tips som kan hjelpe deg ut av situasjonen du befinner deg i. Dette ordner seg garantert! Lykke til.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse