Hopp til hovedinnholdet

Snakker med en som er 10 år eldre, kan moren min nekte meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bruker å prate ofte med en fyr som er 26 år gammel. Jeg er ganske forelsket i han. Han er den snilleste personen jeg noen gang har møtt, og han ville aldri tvingt meg til noe som helst. Vi er ikke kjærester siden han ikke vil ha en kjæreste som er så ung som meg. Min mor vet ingenting om at vi prater med hverandre, men hvis hun finner det ut, hva kan hun gjøre? Kan hun nekte meg å prate med han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Når han har sagt til deg at han ikke ønsker et forhold med deg fordi du er så mye yngre enn han, så burde du virkelig ta det til deg. Jeg skjønner at det er hyggelig å prate med han, men når du allerede nå har følelser for han risikerer du å sette deg selv i en uheldig posisjon. Ved å snakke med han hele tiden og holde kontakten opprettholder du de følelsene og du kommer bare til å få et større og større håp om at det kan bli noe mellom dere. Det kan det ikke, det har han allerede gjort klart. Jeg tror at jo lengre dere holder kontakten, jo mer forelsket blir du og jo større blir håpet - og desto verre blir kjærlighetssorgen når du skjønner at det ikke kan bli noe. Samtidig bør du åpne muligheten for å møte noen på din egen alder. Så lenge du er så forelsket i denne mannen og håper at det kan bli noe mellom dere stenger du alle andre veier.

Moren din kan strengt tatt nekte deg å snakke med han. Det finnes ingen klare lover og regler på hva foreldre kan gjøre i slike situasjoner, men så lenge du er under 18 og bor hjemme kan foreldrene dine bestemme ganske mye over deg. Moren din kommer nok til å gjøre det hun mener er best for deg, og kanskje tenker hun som meg at hun er redd du kommer til å bli veldig såret til slutt. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell