Hopp til hovedinnholdet

Snakker med en som er 4 år eldre på nettet, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble kjent med en gutt over nettet for et år siden og vi har snakket sammen helt siden da. Vi har skypet og sånt, så ja, jeg vet at han er ekte og han er for all del ikke noe annet enn en vanlig gutt, det vet jeg. Vi har snakket masse, han har hjulpet meg gjennom ganske tøffe tider. Han er virkelig en herlig gutt og jeg vet at han ikke vil meg noe vondt. I går så innrømte han at han begynte å få litt følelser for meg, men han er 4 år eldre enn meg.. Jeg er 16 og han fylte nettop 20.. Jeg forklarte han at det ville bli litt vanskelig med foreldre og sånt og han sa han forstod det, men han at han var redd for å miste meg og sånt.. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil virkelig ta vare på han og få dette til å fungere. Jeg stoler virkelig på han! Kunne jeg fått noen tips? Jeg tror ikke jeg hadde turt å si dette til foreldrene mine..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Først og fremst så må du fortelle det til foreldrene dine. Tror du ikke de ville reagert enda sterkere om dere plutselig er sammen uten at de noensinne har hørt om han? Foreldrene dine kan gi deg råd og hjelpe deg - så lenge du gir dem tilliten. Fortell dem om han, hvordan dere har holdt kontakt, hvordan han er som person og hva du føler for han. Si at du er klar over aldersforskjellen og at du har bekymret deg for hva de ville synes om det. 

Jeg synes ikke du bør gjøre noe før du har snakket med foreldrene dine om det - og før dere bestemmer dere for å eventuelt bli sammen bør dere jo møtes. Og der er det viktig at du har snakket og avtalt med foreldrene dine. Du kan ikke ha besøk av han eller dra på besøk til han uten at foreldrene dine vet om det. Og jeg regner med at du er enig med meg i at det er greit å ha møtt han før dere bestemmer dere for å være kjærester? Én ting er å snakke sammen over nettet og Skype, en annen er å trives i hverandres selskap, kunne finne på ting sammen og være sammen. Jeg vet ikke hvor langt unna deg han bor, men jeg synes i alle fall det er lurt å ha møtt han og gjort noe sammen med han før du bestemmer deg for om du vil være kjæresten hans. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell