Hopp til hovedinnholdet

Vær så snill og si at det er en sjanse? Kan det ikke gåå??

Jente 15 år
 

Spørsmål

Selv om du venter noen år vil jo aldersforskjellen fortsatt være stor, og det er veldig mye som kan skje på de årene. Jeg anbefaler deg derfor å innse at du og denne gutten ikke kommer til å være noe mer enn venner. Prøv å komme over de følelsene du har, og fokuser heller på å bli kjent med gutter som er mer på din egen alder. Jeg er sikker på at du etterhvert vil finne en ny gutt som du forelsker deg i, og hvor alder ikke er noen hindring. Du er 15 og han er 25. Sårer å høre, værså snill å si at det er en sjanse? Jeg må bare ha han, han gjør meg så lykkelig og jeg er så håpløst forelsket. Er det ingen mulighet for at det kan bli meg og han? Kanskje, eg møter andre og sånt ja.. men jeg kommer alltid på å angre for at jeg ikke har sagt noe til han, hele mitt liv. Jeg kommer til ¨å si det en dag.. at jeg elsker han. Kan det ikke gåå???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner at ting føles håpløst nå, og at det kjennes som om du aldri kommer til å komme over han. Slik er det ikke - du kommer til å komme over han, og du kommer etter hvert til å kunne se tilbake på dette og være glad for at du gikk videre. Følelser går over, uansett hvor forelsket man kan føle seg i øyeblikket. Det handler bare om at man ser videre og skjønner hvorfor det ikke kan gå. Denne mannen er 10 år eldre enn deg, han har et helt annet liv enn deg og er på et helt annet nivå i livet. 

Du må gjerne fortelle han at du er forelsket i han, men du må være forberedt på at du kanskje ikke får den responsen du ønsker, og du må være forberedt på å bli såret. Det er slettes ikke sikkert at han ser etter noen som er 10 år yngre enn han, selv om du synes det er greit at han er så mye eldre. 

Les den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold, slik at du kanskje skjønner hvilke utfordringer som ligger foran. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell