Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en gutt og klarer ikke konsentrere meg om noe annet.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 14 år og er forelska. Han jeg er forelsker i bor 1 time unna meg, og vi har felles venner så vi møtes 1 gang i måneden eller noe. Jeg er forelsket i han da, og jeg klarer ikke å slutte å tenke på han. Han er 4 år eldre enn meg da, altså 18 år. Så det er litt dumt at jeg absolutt måtte bli forelska i han... Uansett. Problemet mitt er at jeg klarer ikke slutte å tenke på han, jeg klarer ikke å konsentrere meg på skolen pga han, jeg spiser nesten ikke fordi jeg har ikke matlyst, og det kan være pga han jeg vet ikke. Også gråter jeg hver kveld fordi jeg savner han. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil helst ikke høre at jeg bare må prøve å glemme han, fordi det greier jeg ikke. Og håper du virkelig svarer fordi dette er et veldig stort problem for meg, siden jeg ikke er konsentrert på skolen osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så hyggelig at du har funnet noen du liker så godt. Når man er forelsket klarer man nesten ikke tenke på noe annet enn den personen man liker, og jeg skjønner at du ikke synes det er så lett å glemme han. Allikevel så synes jeg nok du bør prøve å komme deg over han. Det er såpass stor aldersforskjell på dere at jeg tror et forhold vil være lite sannsynlig. I tillegg ser dere hverandre såpass sjelden at det vil være utfordrende å få et forhold til å fungere pga. avstanden.

Jeg vet at det er lettere sagt enn gjort å komme over noen man liker så godt, men du må rett og slett bestemme deg for det. Vær streng mot deg selv og ikke la deg selv tanke på han, men prøv å konsentrere deg om det du skal gjøre. Gjør ting som får tankene over på noe annet, som å trene, være med venner osv. Kanskje kan det også være lurt at du unngår å se han på en stund. Prøv å bli bedre kjent med gutter som er på din egen alder og som bor i nærheten. Kanskje finner du noen andre du forelsker deg i? 

Det du også kan gjøre er å snakke med denne gutten om hva du føler for han og spørre hva han tenker om det. Ofte er det lettere å finne ut hva man skal gjøre nå man vet sikkert hva den andre mener.

Jeg legger ved en artikkel med tips til hvordan du kan komme over noen.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell