Hopp til hovedinnholdet

Er det barnerov?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg har forelsket meg i en gutt på 26 år og vi har nå blitt sammen (jeg er 16 år). vi har snart vært sammen i 1 måned og vi har det helt fantastisk sammen og han bruker meg ikke til noe og presser meg heller ikke noe. de fleste støtter meg, men noen må jo komme med negative kommentarer som barnerov osv...men blir det barnerov? jeg syns det blir feil å kalle det det. han har også en eks som jeg trur er sjalu og hun sletta både han og meg som venner på facebook og hun er forlovet med en annen og hun var utro mot han når de var sammen og da ble det slutt så ville hun bli sammen med han igjen men han sa nei..tror dere kanskje hun virkelig har følelser for han enda? hun ble også kjempesur da han fikk seg en annen kjæreste rett etter dem var sammen og hun var i alder med han...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er jo ingen hemmelighet at han er mye eldre enn deg, men du er over seksuell lavalder og jeg ville ikke ha kalt det barnerov (barnerov er forsåvidt et uttrykk som har strakt seg langt utover dets egentlig betydning, som er forklart her). Han er 10 år eldre enn deg, og det er naturlig at folk reagerer. Mange skjønner kanskje ikke hva han vil eller skal med en jente som er så mye yngre enn han, og lurer på hvorfor han ikke har funnet seg noen på sin egen alder. Kanskje lurer de på om han bruker deg, og er bekymret for at du skal bli lurt og såret.

Jeg vet ikke om hun fortsatt har følelser for han. Det kan være at hun har det, og det kan også hende at også hun synes det er rart at han har funnet seg en jente som er så mye yngre. Det er alltid sårt å se eksen bli sammen med noen andre, og det er kanskje ekstra sårt når man føler at man kjenner dem, og så gjør de noe som er helt uventet. Jeg tipper at hun bare synes det er rart og kanskje ikke ønsker å ha kontakt med han lengre fordi det fortsatt er sårt. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell