Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å være sammen med noen som er 5-8 år eldre (jeg er 16)

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er forelsket i en som er 5-8 år eldre enn meg, og jeg er 16 år. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, men vil så gjerne vise han at jeg virkelig liker han. Dette er så vanskelig! Er det ulovlig å være i et forhold som det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For det første er 5 år en ganske stor aldersforskjell når du bare er 16 år. For det andre er det stor forskjell på om han er 5 eller 8 år eldre enn deg, og bare det at du ikke vet hvor gammel han er sier meg at du ikke kjenner han så godt.

Det er ikke ulovlig å være i et forhold med en som er eldre, men det kan være vanskelig. Du vet jo ikke om han ønsker å være sammen med noen som er så mye yngre enn seg selv, eller om han i det hele tatt er interessert i deg. Hvis han er så mye eldre enn deg så kommer det kanskje til å bli vanskelig å være sammen med venner fordi de synes det er rart å være med noen som er så mye yngre eller eldre, det kan være at foreldrene deres ikke synes noe om det.

Før du velger om du vil ta kontakt med han eller ikke vil jeg at du skal lese den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. Her står det litt om utfordringer man kan støte på. Om du vil ta kontakt med han er det i alle fall viktig at du tar deg tid til å bli kjent med han, snakke med han og finne ut om det er dette du vil før du sier noe til han om hva du føler. Hvis du ikke vet hvor gammel han er kan du umulig kjenne han så godt, og kanskje er det ikke det samme om dere blir bedre kjent?

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell