Hopp til hovedinnholdet

Er det riktig av oss å holde på med noen som er tre år eldre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år som har fått kontakt med en gutt. Han er en kompis til kjæresten til bestevenninen min, meg og denne gutten snakker sammen veldig mye og forteller hverandre at vi digger hverandre så godt. Men problemet er, at han er 16 og vi holder på. Det samme er kjæresten til bestevenninnen min som er 13 år som meg. Alle sier at det ikke er noe stor greie, for set er bare 3 års forkjell. Og som mange sier har ikke kjærlighet en aldersgrense, og meg og bestevenninne min er ganske modne for alderen, kanskje for moden og, men jeg bare vet ikke om det er riktig av oss og holde på med to 16 åringer. Hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så hyggelig at du har møtt en gutt som du liker så godt. Aldersforskjell er et litt vanskelig tema, for det er jo forskjellig fra person til person. Som du sier er du og venninnen din modne for alderen, og det har litt å si. Ofte er jenter litt mer modne enn gutter i den alderen dere er nå, men allikevel er tre års forskjell på denne tiden er en ganske stor aldersforskjell. Dette er fordi dere utvikler dere såpass mye i denne tiden, og man vokser veldig fort på de tre årene. En 16-åring og en 13-åring ser nok også etter litt forskjellige ting i et forhold. Guttene er også over den seksuelle lavalderen og dere ikke, så det vil si at det vil være straffbart for dem å ha sex med dere.

Så jeg tenker at det nok vil være bedre for dere å finne dere gutter som er mer på deres egen alder. Da vil dere få mye færre utfordringer i når det gjelder forholdet, og dere får vært ungdommer på den måten dere skal, og slipper å "hoppe over" tre år.

Jeg legger ved et par artikler som kan være nyttig å lese.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell