Hopp til hovedinnholdet

Moren min synes det er feil at en på 17 og en på 14 skal være kjærester

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14 år gammel jente. For noen uker tilbake så så møtte jeg en 17 år gammel gutt.. Vi har ikke snakket så mye sammen, men jeg vet at jeg liker han veldig godt. Moren min syns det er helt feil at en 14- åring og en 17-åring skal være kjærester... Og jeg vil veldig gjerne være sammen med han... Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Først og fremst må du jo finne ut om han liker deg og om det i det hele tatt er sjans for at dere kan bli sammen. Det er jo ikke sikkert at han ønsker å være sammen med noen som er tre år yngre, selv om det godt kan hende. Du gjør det ikke helt klart om moren din nekter deg å være sammen med en som er 17, eller om hun bare sier at hun ikke synes det er noen god idé. Først må du selv bli kjent med han og tenke over hva du selv synes om et forhold med en slik aldersforskjell. Hvis det skal fungere må dere begge være komfortable med det, dere må respektere hverandres grenser og klare å være åpen med hverandre om hva dere synes er greit og hvordan dere ønsker å ha det. Les gjerne den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold.

Om det skulle komme så langt som at dere begynner å flørte og du kan se for deg at dere kommer til å bli sammen, så kan det være lurt å la moren din bli kjent med han og møte han slik at hun kanskje blir mer komfortabel med at dere er sammen. Hun er nok bare redd for at du skal bli såret eller presses til å gjøre noe du ikke er klar for eller vil. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell