Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min vil ikke ha mann og barn, burde jeg gå med på det?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har vært sammen med en som er 4 år eldre i litt over et halvt år nå, og jeg begynner selvsagt å tenke litt på fremtiden. Vi har begge sagt at vi vil at det skal være oss to, men det som uroer meg litt er at han flere ganger har sagt han aldri har lyst til å gifte seg eller få barn. Jeg er selvfølgelig ikke klar til noen av disse tingene nå, men jeg vil veldig gjerne ha det i fremtiden. jeg håper jo, og tror, at han kanskje ombestemme deg. Han er 22 år og har jo ikke blitt hundre prosent voksen enda, men hva om han ikke ombestemmer seg? Jeg har alltid sett for meg fremtiden min med mann og barn? Hvis det virkelig blir han og meg i fremtiden, burde jeg da gå med på å ikke ha en familie fordi han ikke vil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Jeg skjønner at du bli urolig når kjæresten din sier at han ikke kunne tenke seg den samme fremtiden som deg. Allievel synes jeg ikke du skal bekymre deg så mye for dette nå. Dere har jo ikke vært sammen så alfor lenge, og det å vurdere forholdet ut fra noe som er flere år frem i tid synes jeg ikke er så lurt. Som du sier så er ikke kjæresten din helt voksen ennå, og giftemål og barn er det nok ikke så mange 22 år gamle gutter som tenker så mye på. Men de fleste forandrer seg veldig mye fra 22 år til for eksempel 26-27, når mange får fast jobb og slår seg litt mer til ro, og perspektivet endrer seg gjerne litt.

Derfor synes jeg du rett og slett skal nyte forholdet dere har nå, og fokusere på å bli godt kjent med hverandre bare dere to, uten noen forpliktelser eller fastlagte planer. Men dersom dere fortsatt er sammen om 4-5 år og kjæresten din ikke har endret synspunkt i det hele tatt bør du nok vurdere om det er slik du vil ha det. Men som sagt, det er langt frem i tid, og mye kan endre seg til da.

Håper dette svaret var til hjelp for deg.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell