Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få kjæresten min til å spise sunt sammen med meg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Kjæresten min har veldig bra kropp og er godt trent. Problemet er at jeg er litt små lubben, og vil prøve å spise sunnere. Men når jeg er med han vil han heller ha usunt men snack, mens jeg foreslår litt sunnere mat. Har dere tips til hvordan jeg kan få han til å spise sunt sammen med meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har lyst til å spise litt sunnere! Jeg skjønner at det blir utfordrende når kjæresten din heller vil ha snacks og usunn mat. Når han er gutt og i tillegg godt trent vil han jo ha en høyere metabolisme enn deg og dermed kan han spise mer uten å legge på seg. Jeg synes du skal forklare han at du virkelig ønsker å spise sunnere og hvorfor. Forklar også at det gjør det vanskelig for deg når han heller vil ha snacks. Og selv om han ikke legger på seg av å spise usunt er det ikke bra for kroppen, og man kan forebygge mange livsstilssykdommer ved å ha et sunt kosthold. 

Det som kan være lurt er å lage en avtale om at dere prøver å spise sunt i ukedagene og heller sparer snacksen til helgene, det er jo lov å kose seg litt innimellom. Og så er det jo sånn at sunn mat ikke behøver å være vond. Finn inspirasjon i kokebøker, på blogger og i blader, bruk litt tid på å lage god og sunn mat sammen. Kanskje oppdager kjæresten din at han kan kose seg med denne typen mat også?

Men til syvende sist er det jo du selv som er ansvarlig for hva og hvor mye du putter i munnnen. Hvis du har bestemt deg for å ikke spise snacks en dag og kjæresten din spiser det, så er det jo ditt valg om du vil gjøre det eller om du lager et sunnere alternativ til deg selv.

Og som sagt, hvis man stort sett spiser sundt i hverdager kan man kose seg med god samvittighet i helgene :)

Sjekk gjerne ut siden vår om mat og kosthold for å få flere råd.

Håper dette svaret var til hjelp for deg. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse