Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at foreldrene mine ikke vil godta kjæresten min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg er en jente på 15 år. (fyller 16 i august) I litt over et år har jeg møtt og snakket med en gutt som er 4 år eldre enn meg. I starten tenkte jeg veldig over at han kanskje var for gammel for meg, men jeg tror at det var mye pga hva jeg tenkte mamma ville mene om dette. Etter å ha møtt han i litt over et halvt år skjønte jeg at vi var på omtrent likt nivå i modenhet og at de tingene jeg ikke vil gjøre som feks samleie eller å dra på fester om kveldene respekterte han uten noe press. Han er virkelig i flott person og har har respekt for meg. Men det som "holder oss fra hverandre" er foreldrene mine. Jeg har faktisk ikke turt å si noe fordi at jeg redd for konsekvensene. Pappa og mamma er veldig redd for at jeg skal ha sex og slike ting. Og de stoler liksom ikke på meg. Så jeg lurer på om hva jeg kan gjøre og hvordan jeg evt skal fortelle dem det? Skal vi sette oss ned sammen? Skal jeg ta de med så helsesøster kan støtte meg og hjelpe meg å forklare?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Så hyggelig at du har møtt en gutt som du har det så fint sammen med! På den alderen din er nå er jo 4 år egentlig en veldig stor aldersforskjell. Men det er jo ikke bare alderen som teller. Hvor moden man er og hvor like man er har også mye å si. Og i deres tilfelle virker det jo som det fungerer fint og at han respekterer deg og ikke presser deg til noe du ikke er klar for.

Foreldre er jo som regel veldig beskyttende overfor barna sine og vil kan ofte være skeptiske når døtrene får seg eldre kjætester. Men jeg tipper at de kanskje vil takle det bedre enn det du tror. Den beste måten å fortelle dem det på er nok å sette deg ned med dem og forklare situasjonen. Fortell dem det samme som du skrev i sprøsmålet ditt til oss og gjør det klart at dette er noe du har tenkt gjennom og at dere begge er fullt klar over hva som er greit og ikke. Så ser du hvordan de reagerer. Det kan også være fint for foreldrene dine at de får hilse på denne gutten og bli kjent med han, da vil de nok bli mye tryggere på at du har funnet deg en grei gutt. 

Jeg er sikker på at dette kommer til å gå helt bra, men hvis du er veldig bekymret for å ha denne samtalen med foreldrene dine kan du godt snakke med helsesøster om det på forhånd og få litt flere tips og eventuell støtte.

Les også artikkelen under.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredkasjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell