Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i sønnen til kjæresten til mamma

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jente 13 år. Mamma har en kjæreste og de har vært sammen i ca. 5 måneder. Jeg liker egentlig ikke kjæresten til mamma. Han har en sønn på 18. En helg skulle vi på ferie og da skulle han være med, jeg hadde aldri møtt han før. Når vi var på ferie hang vi mye sammen. Litt fordi alle andre var to og to. Han ville sitte ved siden av meg hele tiden. Jeg hadde håpet å ikke forelske meg i han, men jeg falt for ham ved første blikk. Vi flørtet ganske mye på ferien. Han bor ca. 4:30 t unna meg. Og han har en kjæreste, men de har et langdistanseforhold. Etter vi dro hjem begynte vi å snakke på Internett. Vi snakker hver dag. Og han stiller meg spm om meg og vil vite mer om meg. Tror du han liker meg? Kan vi være sammen når foreldrene våres er sammen? Er han interessert?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg vet ikke om han liker deg, men det er jo flere utfordringer her enn bare det at foreldrene deres er sammen. Han tenker kanskje at dere kanskje kommer til å bli stesøsken etter hvert hvis foreldrene deres gifter dere, og uansett vil dere jo komme til å ha litt kontakt når foreldrene deres er kjærester. Det kan også være en grunn til at han ønsker å vite mer om deg. Dette er ting du må tenke på i forhold til han:

  1. Han er 5 år eldre enn deg! Det er en veldig stor aldersforskjell når du bare er 13 år. Dere er på helt forskjellige stadier i livet og han er jo en voksen i forhold til deg. Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold som du kan lese, men jeg må innrømme at jeg ikke tror det vil fungere med en så stor aldersforskjell, og jeg er skeptisk til om han liker deg nettopp fordi du er så mye yngre enn han.
  2. Han har allerede en kjæreste. Da må man nesten gå ut ifra at han elsker kjæresten sin og ønsker å være sammen med henne - selv om de har et avstandsforhold. Slik som situasjonen er nå er han utilgjengelig for deg.
  3. Det er 4 og en halv time mellom dere. Uansett om han skulle like deg og dere vil være sammen så vil det bli vanskelig å få til å møtes. Du er bare 13 år og får neppe lov til å reise så langt alene, så du vil være avhengig av at han kommer på besøk til deg.
  4. Foreldrene deres er sammen, og jeg vil tro at både moren og kjæresten hennes vil synes det er veldig rart om dere blir sammen. Det er absolutt ikke ulovlig, dere er jo ikke i slekt, men jeg tenker mer på hvordan situasjonen blir for alle dere fire. Det kommer til å bli rart, og det er ikke sikkert at moren din vil godta det - både fordi han er sønnen til kjæresten hennes, og fordi han er så mye eldre enn deg. Om han skal besøke deg vil han måtte bo sammen med alle dere tre, og det blir kanskje enda mere rart. Dere er jo på en måte i en slags familie.

Du må selv bestemme hva du vil gjøre, men jeg må være ærlig med deg og si at jeg tror det er usannsynlig at dere to blir sammen. Jeg synes heller du skal tenke at det er hyggelig at du er så god venn med og har så god kontakt med en som kanskje blir stebroren din!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell