Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg prøve å satse på dette eller burde jeg la han gå?

Jente 15 år
 

Spørsmål

I 1,5 år har jeg vært forelsket i en gutt på 19 år. Jeg er selv femten og er fullt klar over den seksuelle lavalder og ville aldri blitt med på noe jeg ikke er klar for. Nå har jeg likt han så lenge at jeg ikke er sånn typisk forelsket lengre, men jeg har heller en stor kjærlighet til han. Jeg føler en god og varm følelse når jeg tenker på han og er med han, akkurat som om vi har vært i et fast forhold lenge, om dere skjønner? Men jeg er i tvil om han føler det samme. Vi har det veldig hyggelig sammen, men vi er begge kanskje litt sjenerte. Vi ler,ignorerer, små flørter,og noen ganger tar jeg han i å se på meg, . Ellers er det mange ting som har skjedd. En gang spurte jeg han faktisk ut, men han hadde ikke tid(jobbenarkoman). Han har aldri prøvd å be meg ut etter det eller lignende. Venter han til jeg blir 16? Mener dere at jeg bør prøve å satse på dette, eller burde jeg la han gå? Isåfall trenger jeg virkelig noen tips til å komme meg videre, for han betyr så utrolig mye for meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg ser ingen grunn til at du ikke kan prøve. Da vet du i alle fall om han er interessert! Er han det så er jo alt bra, og er han ikke det så kan du gå videre uten å måtte tenke tilbake og ikke vite om det egentlig var noen sjanse. 

Jeg tror jo at dersom han ville gå ut med deg den gang, så ville han enten ha foreslått et annet tidspunkt, eller bedt deg ut en annen gang. Er man interessert så sier man ikke bare nei og lar det gå. Men ting kan ha endret seg! Kanskje er han usikker eller sjenert. Kanskje synes han det er for stor aldersforskjell. Det er jo ikke bare seksuell lavalder som er et problem ved store aldersforskjeller, det er mange utfordringer man kan støte på. Jeg har lagt ved en artikkel om dette.

Jeg synes du kan prøve, spør om dere skal finne på noe sammen en dag, og hvis det ikke virker som om han er interessert så synes jeg du burde prøve å gå videre.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell