Hopp til hovedinnholdet

Er det galt av meg å bli sammen med en som er 6 år eldre? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år som fyller 18 om ikke lenge. For noen uker siden ble jeg kjent med en ung mann som i år fyller 24. På en eller annen underlig måte har vi begge klart å forelske oss i hverandre. Jeg vet at familien min ikke hadde vært veldig fornøyde med å høre at jeg drev på med en mann som er så mye eldre enn meg, men man kan jo ikke styre hvem man forelsker seg i. Han er et veldig ordentlig menneske, og mentalt er vi så godt som samme alder. Jeg er og noe voksen for alderen min, og han er ikke typen som haster med å få seg familie. Så jeg kan uten problemer leve det livet man skal når man er 18, og ta den utdanningen jeg ønsker uten å føle et press til å danne familie i stedet. Så det jeg lurer på er vel egentlig det om det er galt av meg å være sammen med en fyr som er 6 år eldre enn meg? Og med tanke på at jeg om ikke lenge blir myndig, er det vel ikke riktig av moren min å fortelle meg utallige ganger hvor dum jeg er som gjør dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er på ingen måte galt av deg å gå inn i et forhold med han. Du må selv velge hva du tror er best for deg og ta vurderingen om hvorvidt du tror dette kommer til å fungere. Du må tenke på hvordan det blir til daglig, med venner, om dere kan komme til å - uten å mene det - føle press fra hverandre, hva som skjer hvis du vil flytte for å ta utdannelse osv. Les gjerne den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. Jeg synes dere to skal snakke om dette, om det er noe som bekymrer dere og hvordan dere skal takle eventuelle utfordringer. 

Moren din er bare bekymret for deg og redd for at du skal bli såret. Hun vil jo bare det beste for deg! Om hun mener og forteller deg at dette er galt av deg er det nok utelukkende fordi hun er redd for at du skal bli såret eller at utdannelsen din og lignende kommer til å bli påvirket av det. Snakk med henne om det. Fortell om han, fortell hva du liker ved han og vis henne at du har tenkt gjennom hva dette kan føre til og hvordan dere skal løse det. Les den artikkelen jeg har lagt ved, gå gjennom hvert punkt og gjør deg opp en mening om det. På den måten kan du ha en voksen samtale med moren din og argumentere for at du tror dette vil fungere. Hun kan ikke nekte deg å bli sammen med han, men det er normalt at hun er skeptisk og bekymret for deg. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell